Rólam

Egy márka születését végigkísérni az első logó skicctől a működő weboldalig egy apró, de mégis valóságos csoda. Szeretem látni, ahogy kibontakoznak az elképzelések, ahogy színekkel, formákkal kezd harmonizálni az egész megjelenés. Apránként egymásra épülnek az arculati elemek, a márka összetevői és ezekből a téglákból felépül egy ház, a weboldal.
Hatalmas lelkesedéssel tölt el, hogy egyedi weboldalakat, logókat, grafikákat készítek olyan vállalkozóknak, akiknek fontos, hogy a vizuális megjelenésük önazonos és kreatív legyen.
Az együttműködések és a tervezés folyamata rengeteget ad, feltölt és motivál. 
Köszönöm Nektek!

Amit csinálni szeretek

Szenvedélyem az önazonos digitális megjelenések alkotása. Fontos számomra, hogy ráérezzek, mi lesz szép és mi működik majd jól egy vállalkozásban. Szeretem, ha könnyed humorral jelennek meg az egyedi és kreatív megoldások. 

Így dolgozom

Minden esetben tiszteletben tartom az elképzeléseket. Ráhangolódom a témára és a bizonytalan részeket több oldalról megvizsgálom, hogy új szempontokat tudjak kínálni. Nem tukmálom rá senkire azt, amire nincs szüksége, vagy nem érzi, hogy ez ő lenne. Végül olyan munkát adok át, amiben megjelennek az egyedi elképzelések és az egészben ott van kiforrott formában a kezdeti vízió.

Még bővebben?

Ha te is szereted megismerni kicsit közelebbről azt, akivel együtt dolgozol, akit beengedsz a vállalkozásodba, akkor lejjebb görgetve beleolvashatsz, hogyan keveredtem az építészettől a webdesignhoz, mi minden kísért idáig az utamon.

Így indultam

Megszületik a designer

Egyfajta szertelen kreativitással érkeztem a világra családom hatalmas örömére. Szendvicsgyerekként szerencsére sok lehetőséget kaptam rá, hogy mindenért megdolgozhassak. Amikor hat évesen előálltam egy poszter méretű portré rajzzal, csak néztek, néztek a szüleim. Forgatták, adogatták egymásnak, hogy te tudsz ilyet, meg, hogy kire ütött ez a gyerek. 

Beirattak rajziskolába és onnantól kezdve kreatív pályafutásom minden támogatást megkapott, hogy szárnyait bontogassa.

Szeretteim persze szívesebben képzeltek el nekem jobb sorsot, mint a festékes műteremben kuporgó nem megértett művészét. Nagy megkönnyebülésükre iskolás éveim alatt kiderült, hogy került belém némi műszaki érzék és egy jó adag precizitás is. 

Így a reál tárgyak szeretete is betársult a kreatív művészetek mellé.

Ráéreztem arra, hogy a szépség mellett ugyanolyan fontos számomra a mögöttes tartalom, a tervezési folyamat, a koncepció és a funkció is. Éreztem magamban, hogy nekem úgy szép igazán, ha van értelme és működik is.

Ekkor született meg bennem a designer.

" A kreativitás az,
amikor az intelligencia jól szórakozik. "

Albert Einstein

Tanulmányok

A tudás megalapozása

Ami az iskolákat illeti. Akkorra már tudtam, hogy mindig abba az irányba kell elindulnom, ahol sok küzdelem és próbatétel vár. Így egy csodálatos és nehéz szakmát választottam ki az egyetemi éveimre.

Tervező építészmérnöknek tanultam először Pozsonyban az STU-n az Építészet és Design Karon, majd Budapesten a BME-n zártam tanulmányaimat vörös diplomával.

Az őszinteség édes krémje

Ekkor már 25 múltam és szerelmes, majd menyasszony lettem. Jött költözés, esküvő és pocak növekedés. Mire feleszméltem, az életem beletapadt egy csodálatos vattacukorba. Az anyaság és családi idill édes ízébe. Persze ilyenkor egy idő után megjelennek a darazsak is és az ember túl sokat kezd pánikolva tellegetni maga körül. Teltek múltak a hónapok pelenkákkal és altatásokkal és egy apró fullánk kezdett szurkálni. Elkezdett hiányozni a kreatív tervezés, az alkotói tevékenység. Azt vettem észre magamon, hogy ebben az édes lemondásban lassan mégis elszürkülnek a napjaim.

“Egy fiatal lélek nem lenne (…) képes a teljes lemondásra. Minden fáradt untsága összevéve sem elég hozzá, hogy legyőzze magában az újrakezdés heves vágyát. Sokáig nem ismertem fel a bennem rejlő életerőt, de rájöttem, minden önelégültség nélkül, hogy van bennem ellenállás – van erőm – van akaratom. És akkor még itt vannak a szép reggelek és az oly kedves barátok.”

Albert Camus

Az újratervezés

Kiforrott alapokra új irány

Úgy döntöttem, hogy kicsit újratervezek és csak azt tartom meg, amihez értek, amiben jó vagyok és amit igazán szeretek csinálni. Ami nagyon nem testhezálló, azt egyszerűen elengedem, és a számomra oly kedves és értékes dolgokat pedig nem hagyom elhalványulni. Szabadon szerettem volna alkotni, nem konkrét helyen alapokat ásni és egy irodában ülni.

Így ugrott be, hogy: Webdesign. Jó? Jó!

Ugyanolyan kreatív tervezés, mint az építészet, csak itt nem ház, hanem arculat és weboldal a végeredmény.

Beiratkoztam a Webdesignsuliba és a Design Akadémiára és a WPkurzusokra és egy Inspirációs Marketing suliba is és csak tanultam, tanultam és még tanulok folyamatosan, hogy a kreatív tervezést és grafikát csinálhassam szabadúszóként, digitális nomádként, kreatívan, szabadon, mosolyogva.

„Veszélyes dolog kilépni az ajtón, Frodó. Csak rálépsz az Útra, és ha nem tartod féken a lábadat, már el is sodródtál, ki tudja, hová.”

Hát, így lettem webdesigner.

a minden más

Mivel mindig rengeteg dolog érdekelt, ezért sok mindenről tanultam, amit úgy éreztem, hogy a fejlődésemet szolgálja. 

Ami még vagyok, vagy voltam: 

Jógapszichoterápia és életmód tanácsadó, szaxofonista egy garázszenekarban, magyar népi gyógyító, kajakversenyző, gyógynövényes őstermelő, szappankészítő.

Ahogy lent, úgy fent, ahogy fent, úgy lent. Ahogy kint, úgy bent, ahogy bent, úgy kint…

Tabula Smaragdina

Életem egyéb meghatározó elemei, amik a fényt hozzák az életembe 

Külső fény

• anyaság és család
• rajzolás
• szappanok
• kézművesség
• ember és a természet
• hagymás kerti virágok
• önellátás
• kávé és tejszelet

Belső fény

• filozófia
• asztrológia
• hit
• jóga
• metafizikai tradíció
• szimbólumok
• buborékok és medúzák
• szabadság

Így lettem hát webdesigner

Az alkotásaimban benne van az építész, a webes, a designer, a grafikus, a wordpress guru, de az anya, az önellátó, a gyógynövénykedvelő, szappankészítő, jógapszichoterapeuta is és mind azok a belső források is, amiket nap mint nap megélek önmagamban. 

 

Én itt, ezen a terepen otthonosan mozgok. Itt, ahol a kreativitás és a precíz tervezés találkozik.

 

Örömmel tölt el, hogy egyedi és nagyon menő márkákat kísérhetek végig a koncepciótól a harmonikus arculaton keresztül a működő weboldalig.

Köszönöm a feliratkozást!

Az útmutatót a képre kattintva tudod letölteni.

Jó olvasást és tartalmas időtöltést kívánok!